Det kan være svært at vælge, hvilken uddannelse man skal starte på, når man er færdig på gymnasiet eller handelsskolen. Det hænger også ofte sammen med, at man faktisk slet ikke ved, hvilke muligheder der er derude. Vidste du f.eks. godt, at man kan uddanne sig i noget, der hedder adfærdsdesign? Ellers så kan du blive klogere på det, hvis du fortsætter med at læse med i denne artikel.

Vil du være med til at ændre verden (lidt)?

Noget af det spændende ved adfærdsdesign er, at det jo netop handler om at ændre folks adfærd gennem forskellige former for kommunikation. Det kan f.eks. være, at man gerne vil have folk til at være mere grønne. Hvordan sørger man så for at få sådan et budskab igennem? Det er sådan noget, du kan lære, hvis du tager en uddannelse i adfærdsdesign. Når man lærer om adfærdsdesign, så tager man udgangspunkt i, hvordan mennesket er, så man også kan lære, hvordan man kan ændre deres adfærd.

Et møde mellem mange fagligheder

Noget af det, der også er med til at gøre en uddannelse i adfærdsdesign super spændende, er, at det er en blanding af flere forskellige fagligheder. Hvis man skal vide noget om, hvordan mennesker handler og tager beslutninger, så handler det om psykologi. Når man skal lære, hvordan man skal formulere et budskab, så kan man bruge retorik. Derudover er der en masse praktiske evner, som man også kan lære på uddannelsen. Faktisk, så kommer man til at lære mest, når man er færdig med uddannelsen og sidder med det hele i praksis. Det er også fedest at lære gennem praksis, for så sidder det hele bedre fast, og du kan bruge det i dit arbejde fremover.

Det kan bruges mange steder

Det er også en smart uddannelse at tage, fordi det er noget, du kan bruge mange steder. Det er klart, at man måske skal synes, at det er spændende at studere, hvordan mennesker tager beslutninger, og hvordan man kan påvirke det. Det er også en slags uddannelse, der ikke kræver noget snit for at komme ind på. Det er nemlig sådan en uddannelse, som man selv betaler for. Herefter får man et diplom som bevis på, at man kan finde ud af adfærdsdesign. Så har du noget fedt at skrive på dit CV, og det er en kompetence, som der er mange virksomheder, – både store og små – der søger.