Holder du af den spænding, der er under en sportskamp, når der i de sidste minutter skal findes en vinder? Så er det måske noget for dig at lære at oddse.

Det er efterhånden blevet superpopulært. Og med god grund. Det er spændingsfyldt. Der er mange timers sjov i at byde på udfaldet af fx fodboldkampe. Det er rimelig simpelt, og så findes der utallige sportsgrene, man kan eksperimentere med.

Hvad er odds?

Først skal vi forstå, hvad det vil sige at spille på odds. Kort og godt betyder ordet ”odds” (engelsk) ”chance”. At oddse betyder altså, at du satser dine penge på, hvad tror udfaldet af en sportskamp bliver. Du kan oddse på alt fra kampsport, håndbold, basketball og badminton til fodbold. Find en Odds-app her.

At gætte på udfaldet af en kamp handler grundlæggende om sandsynlighed. Der er også en del matematik og en god portion held i at mestre en god oddsteknik. Her kommer et eksempel, der illustrerer det:

I lørdagens fodboldkamp møder FC Midtjylland rivalerne Brøndby IF.

Kampens odds:

  • sejr til FC Midtjylland: 4,30
  • sejr til Brøndby IF: 1,60
  • uafgjort: 3,55.

Du spiller for 100 kr. og vinder. Din indsats på 100 kr. skal trækkes fra din gevinst, før vi ved, hvad du står med i overskud bagefter.

Det betyder, at har du spillet på en sejr til FC Midtjylland, vil du få dine penge 4,30 gange igen. Det giver en bruttogevinst på 430 kr. Vi trækker de 100 kr. fra, som du spillede for. Din nettogevinst er altså 330 kr.

Prøv at se, om du kan regne det ud for, hvis du havde spillet på sejr til Brøndby IF eller på, at kampen endte uafgjort. Er du allerede klar til at oddse, så klik her? Hvis ikke, så læs med herunder, hvor vi introducerer dig til kunsten at oddse.

Kom i gang med at oddse

Nu ved du lidt om, hvad det vil sige at oddse. Men hvordan kommer du så selv i gang med spillet? Der er store forskelle på de forskellige bookmakere og spiludbydere. Så først skal du finde en bookmaker, der passer til dig og dit temperament. Læs lidt om, hvordan de forskellige spiludbydere forholder sig til oddsmuligheder.

Når du har fundet en, som tiltaler dig, skal du blot oprette dig som bruger med en konto hos den valgte bookmaker. Det tager ganske få minutter.

Vær opmærksom på, at du skal have dit NemID klar, og at du måske vil blive bedt om pas- eller kørekortoplysninger. Nu er du næsten klar. Du mangler blot at indbetale penge på din oddskonto hos bookmakeren.

Find nu den sportsgren eller kamp, du vil spille på. Nu kan du fx vælge at klikke på odds 3,55 og spille på, at kampen mellem FC Midtjylland og Brøndby ender uafgjort. Din spilleseddel popper op – ofte til højre i skærmen. Indtast det beløb, du vil spille for, og godkend. Du har nu oddset for første gang. Nu er der kun tilbage at vente for at finde ud af, om du har vundet.

Er du usikker på, hvad du skal spille på, findes der mange eksperter på nettet, du kan følge i starten. Og til sidst et lille tip: Spil på singler (én kamp ad gangen). Det øger nemlig din chance for overskud i længden.